Brisket - hovězí maso z hrudníku
Brisket - část hovězího masa
Brisket je část hovězího masa z hrudníku. Skládá se ze dvou svalů. Štíhlého “plochého” a tučnějšího “point”.
Nutriční hodnoty
Množství na |
| Kalorie (kcal) 155 |
| Tuky 7 g | |
| Nasycené mastné kyseliny 2,6 g | |
| Polynenasycené mastné kyseliny 0,2 g | |
| Mononenasycené mastné kyseliny 3,5 g | |
| Cholesterol 62 mg | |
| Sodík 79 mg | |
| Draslík 330 mg | |
| Sacharidy 0 g | |
| Vláknina 0 g | |
| Cukr 0 g | |
| Bílkoviny 21 g |
| Vitamín A | 0 IU | Vitamín C | 0 mg |
| Vápník | 5 mg | Železo | 1,9 mg |
| Vitamín B6 | 0,4 mg | Vitamín B12 | 2,4 µg |
| Hořčík | 23 mg |


